sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Miten madotat kolme kissaa

Tosi tarina tältä aamupäivältä:

Topi ja Tessa
Avaat kuiva-aine kaapin ja otat esiin matolääkkeet ja valitset kissojen mielestä hyviä ruokia. (Tänä aikana kissat ovat tunkeneet kaapin alahyllyille jo monta kertaa ja ovea sulkiessa lasket pääluvun, ettei yksikään jää muovipussien sekaan.)

Tarkistat, että Axilurien annostus on 1 tabletti/5kg ja alat miettiä miten saat tableteista sopivat 4kg ja 3kg kissoille. Leikkaat kunnon veitsellä leikkuulaudalla tabletista irti noin 1/5 osan ja se lentää lattialle. Etsit sen nopeasti ja nostat pöydälle. Alat miettiä seuraavan tabletin katkaisukohtaa, kun tarvitset enää 2kg tarpeen ja tabletin keskeltä katkaiseminen saisi aikaan 2,5kg annoksen.
Edellisestä kokeilusta viisastuneena katkaiset tabletin maltillisemmin ja saat aikaan paljon murusia, joita ei saa leikkuulaudalta mitenkään järkevästi kuppiin.

Pohdit hetken miten annat tabletit ja päädyt murskaamiseen. Laitat yhden kissan annoksen muovipussiin ja murskaat sen vararalla. Huomaat, että pussiin tuli reikä ja jauhetta on nyt keittiöntasolla. Yrität tehdä saman toiselle tabletille ilman reikää, mutta pieni reikä syntyy silti.

Murskatut tabletit ovat nyt kupeissa ja pitäisi jakaa 85g annospussi kahdelle tasan. Epäonnistut, mutta ruokia ei voi enää siirtää, kun matolääkettäkin siirtyisi. Sekoitat ruoan ja jauheen kunnolla.

Minttu
Nyt otat esiin Flubenol tahnan pienintä varten ja truuttaat sitä pienen ruokamäärän päälle vajaan 2kg annoksen ja sekoitat hyvin.

kaikki kolme
Pyydät avomiehen mukaan vahtimaan ja annat kaikille kissoille omat annokset ja vahdit, että ne pysyvät kupeillaan. Kaikki syövät kastikkeet/hyytelöt ja alkavat vilkulla, josko kaverilla olisi vielä jotain. Toteat säntäilevän pikku kisun vahtimisen lähes mahdottomaksi ja toteat, että lääkehän oli kastikkeessa/hyytelössä ja päästät kaikki syömään mitä haluavat.

Toteat, että kissat eivät voineet saada täyttä annosta matolääkettä, koska axilur jauhetta jäi joka paikkaan pieniä määriä ja toivot, että annos oli silti riittävä.

Uusi sama rutiini kahtena muunakin päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti