perjantai 2. joulukuuta 2011

Joulukalenteri luukku 2: Miksi joidenkin joululahjoissa voi olla kissakarvoja

Oho jäin kiinni.

No ei se mitään, syön nää narut silti.

Hei miks sä pistit sen pään takas tonne sisään?

Nyt mä joudun menee tänne taas.

Sainpas!


Tuossa pussissa siis säilytän parin ihmisen joululahjoja ja yleensä ne saavat olla rauhassa, mutta Minttu tajusi yksi päivä, että hei tässähän on kivat narut :)

2 kommenttia:

 1. Hei! Kissamaailmasta sut bongasit ja vissiin Topi ja Tessa tais tulla sulle yhtä aikaa? Mulla ois muutamia kysymyksiä ku itelle tulossa myös tyttö ja poika (samasta pentueesta).

  Miten, kun tyttö ja poika kuitenkin, niin nopeesti leikkaututit ne? ettei sattuisi pentuvahinkoa <: Ja oliko millasia leikkauksien jälkeen toisiaan kohtaan? Ja miten noin yleisesti näillä menny yhteiselo niinkun pentuina ja nykyään? :) Tuliko samasta pentueesta? Ja onko rokotukset hoitunu yhtä aikaan?

  Kiitos paljon jos jaksat vastailla!

  Heini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Topi ja Tessa tuli mulle yhtä aikaa. Niillä on eri emot, mutta hyvin mahdollisesti sama isä ja ikäeroa 9 päivää.

   Topi leikattiin 5kk, koska se alkoi kolleilemaan jo nelikuisena (tarttui Tessaa niskasta ja kuivaharjoitteli). Olisi kyllä voinut jo leikata 4kk, koska kivekset laskeutui silloin ja painoakin oli meidän käyttämän klinikan mukaan tarpeeksi (joillakin on 2,5kg suositusrajana nukutuksen takia, mutta kyllä niitä pienempiäkin eläimiä leikataan).

   Koska Topi leikattiin ajoissa niin Tessa sai pienempikokoisena kasvaa 6kk asti, jolloin oli ehkä 2,7kg.

   Leikkauksen jälkeen en oo pahemmin huomannut noiden välillä muutosta, muuten kuin että Topi ei yritä astua (yleensä) enää Tessaa. Koko ikänsä nää on hyvin tullut toimeen. Tessa on vähän ronkelimpi seuransa suhteen, mutta Topi saa silti tunkea samaan kantokoppaan/pesään suurelta osin päälle ja saa ollakin siinä hetken ennen kuin Tessa alkaa kyllästyä tyynynä olemiseen.
   Leikkiessä Topista on tullu vähän liian ylivoimainen kokonsa (5kg) ja rajujen otteidensa suhteen, jonka takia kumpikin leikkii enemmän Mintun kanssa kuin keskenään nykyään. Luultavasti noi leikkis keskenään enemmän ellei olis sitä sopivampaa painikaveria.

   Rokotukset on hoitunut samaan aikaan, säästää silloin klinikkamaksuissa.

   Poista