keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

RIP Topi 16.3.2011-24.4.2013

Tänään toteutui raskas päätös ystävän päästämisestä pois tästä maailmasta. Topin kunto heikkeni reilun viikon aikana huomattavasti, laihtumista oli tapahtunut jo hiljalleen useampia viikkoja. Nyt kuitenkin Topilta tuntui jo selkäranka silittäessä ja hengitys oli raskasta. Ruoka ei myöskään maistunut viikkoon, oli apaattinen ja silmät vuotivat. Tämän perusteella oli suhteellisen helppo tehdä päätös, että Topin ei tarvitse enää kärsiä pitkään. Helppo päätös ei ollut, mutta en halunnut, että rakas perheenjäsen joutuu kärsimään.

Topi nukkui pois Viikin yliopistollisessa eläinsairaalassa ja luovutin ruumiin tutkimus- ja opetuskäyttöön. Rakas perheenjäseneni katosi, kun sydän pysähtyi, ja nyt Topi antaa vielä kerran jotain tälle maailmalle, josta tuli lähtö liian aikaisin.Lepää rauhassa rakas, en unohda sinua <3

13 kommenttia:

 1. Ei oo tarkotus loukata, mut varmaa loukkaa silti. En usko että sa harmittelit että lopetit kissas, pidit sitä tosi kauan eristyksissä. Miks et ettiny sille uutta kotia nii se ois ehkä viel hengissä ja sil ois paljo parempi elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkki tulevaisuutta ajatellen: Jos uskot loukkaavas toista sanoillas, jätä sanomatta. Kissan omistaja teki kaikkensa löytääkseen topille uuden kodin mutta uusi kotikaan ei olisi pelastanut topin elämään kuolemaan johtavalta sairaudelta.

   Poista
  2. Jos FIV menee pahaksi, siinä ei kuule uusi kotikaan auta. Aika tökerösti kommentoitu :/ Vaikka se kammottavalta kuulostaakin, niin joskus on parempi lopettaa kissa kuin antaa sen kärsiä. KittyCatCat, luulen että teit palveluksen Topille. Voimia sulle. <3

   Poista
  3. Ekalle anonyymille: mä olen oikeasti surullinen ja kaipaan jo nyt rakasta lemmikkiä. Topi oli eristyksessä eläinlääkäreiden ohjeiden mukaisesti ja kahta muuta kissaa suojellen. Mä etsin Topille koko tämän ajan uutta kotia. Oli Hesyn ilmoitustaululla, kodinvaihtajat ry:n sivuilla ja muutamilla muilla nettisivuilla ilmoituksia. Samoin kysyin, jos ex tai äitini olisi voinut kissan ottaa.

   Topista tuli juuri kyselykin pari päivää sitten, mutta siinä vaiheessa oli jo tiedossa, että tämä kissa ei enää selviä. Joskus oma paraskaan ei vaan riitä, varsinkaan kun vastassa on virus, joka on ihmisversionakin yhtä karmea. Kuolema oli viimeinen asia, jota Topille tahdoin, sillä Topi on syy, jonka takia mulla on tällä hetkellä kissoja.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Voi ei, tosi surullista, osaanottoni !

  Topin elämä oli lyhyt, mutta rakkautta siitä ei puuttunut rakkautta eikä välittämistä. Ja ihanaa, että Topi sai olla omassa kodissa loppuun asti eikä tarvinnut muuttaa kun sairaus veikin noin nopeasti.

  VastaaPoista
 4. Topille varmasti parempi näin mutta pistää miettimään mikä johti mihin. Eristettynä ei ruokakaan varmaan maistu minkä kälkeen tervekin kissa altistuisi sairauksille. Yleensä fiv-positiivinen elää lähes normaalin elämän, nyt alle kahdessa kuukaudessa terveestä hautaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Topi sai luultavimmin tartunnan jo pentuna emoltaan (mahdollisesti jo synnytyksessä/istukan kautta), joten eli 2 vuotta oireettomana. Itsekin mietin saattoiko eristys edesauttaa sairastumista, mutta täysin terve kissa ei tasan sairastu pelkästä eristyksestä vakavasti hengitystien infektioon. Topi söi kyllä eristyksen alussa normaalisti ja oli leikkisä itsensä useita viikkoja. Eristyksen alkaessa Topilla kuitenkin oli jo todettu lievää leukopeniaa (viitearvoja alhaisempi määrä valkosoluja), joten alamäki saattoi olla hyvinkin alussa jo tammikuussa ennen eristystä. Nyt on hyvä jossitella, mutta pidin itse parempana eristystä ja kodin etsintää kuin suoraa eutanasiaa heti diagnoosin jälkeen.

   Poista
 5. Voi ei, otan osaa.

  Mielestäni on aika halpaista alkaa anonyyminä arvailla "mikä johti mihin", kun toinen on juuri tehnyt raskaan päätöksen ja menettänyt rakkaan lemmikin. Omasta puolestani olen varma, että Topin eteen tehtiin kaikki mahdollinen. Joskus on tosiaan tilanteita, jolloin ei ole olemassa kuin kurjia ratkaisuja, joista on valittava se vähiten huono. Sairaus ja kuolema eivät sääli tai käy kauppaa.

  Minäkin olen iloinen, että Topi sai olla kotona loppuun asti, kun aika jäi näin lyhyeksi. Onneksi siihen aikaan sisältyi paljon rakkautta ja hellyyttä huolehtivassa kodissa.

  VastaaPoista
 6. Voi Topia :( Otan osaa vielä tätäkin kautta <3 Ja nuo ensimmäisen anonyymin kommentit ovat todella asiattomia! Ei pitäisi tulla tänne huutelemaan asioista mistä ei mitään tiedä. Kissan omistaja teki kaikkensa kissansa eteen ettei tarvitsisi kärsiä.

  VastaaPoista
 7. Voi Topi <3
  Terveisiä mein Iinekselle sinne kissojen taivaaseen.

  VastaaPoista
 8. Voi ei! Olipas surkeaa! Nooh, aina voi lohduttautua sillä, että Topilla ei oo enää vaivoja! Kauheeta sekin on katsoa, kun oma rakas lemmikki sairastaa!

  VastaaPoista