keskiviikko 10. elokuuta 2011

Lähikuvassa: TESSA


Syntynyt 7.3.2011 navetassa puolivillille emolle. Tessalla oli myös veli, joka kuoli luultavasti emon huonon hoidon takia. Tessan emo ei ole ollut kovin hyvä äiti vaan Tessan selviytymisestä saamme luultavasti kiittää Topin emon sijaisäitinä toimimista.

Tessa oli ensimmäinen emon pentu, joka on selvinnyt näinkin vanhaksi. Tessan huonon hoidon takia (imetyksen loppuminen) emo tuli jo nopeasti uudelleen raskaaksi ja sai kaksi poikapentua, jotka asuvat tälläkin hetkellä navetassa.

Meille tullessaan Tessaa oli totutettu ihmisiin äitipuoleni, toisen siskoni ja joidenkin muidenkin perheenjäsenten toimesta. Tessa oli alusta lähtien ihmisrakas, vaikkakin hiukan arka uusien asioiden suhteen. Vieläkin Tessa ottaa mielummin varman päälle ja antaa Topin tutkia uudet pelottavat jutut ensin.

Kuvioltaan Tessa on ruskeatäplikäsvalkoinen ja sillä on kellertävät silmät, joissa on kyllä vivahteita vihreästä ja ruskeasta. Naamansa Tessa on kuulemma perinyt emoltaan.

Tessa on nyt 5kk ikäisenä 2,5kg painoinen (vaikkei naisen painoa saisi koskaan paljastaa :D) ja siro, pieni ja (yleensä) hyväkäytöksinen neiti.

Ääntään Tessa osaa kyllä käyttää, kun haluaa syliin, lelun piilosta (jossa huiskia pidetään ettei niitä heti tuhota) tai jotain muuta, mitä ihmisten hitaat aivot eivät tajua. Se on onneksi kuitenkin söpöä tyttömäistä naukunaa eikä leijonan vaativaa karjunaa :D

Tessan lempinimiä ovat Tessukka, prinsessa, prinTessa, höpöliini, sylilämmitin ja pitkä litanja koko ajan lisääntyviä hellittelynimiä. Tessa myös tiedostaa olevansa prinsessa ja siksi hänet pitää nostaa syliin, eihän prinsessat nyt hypi niin.

Lempparileluihin kuuluvat sulkahuiskat, pienet lelut joita on helppo huitoa lattialla eteenpäin sekä herkut, joita voi pyöritellä lattialla (kuten herkkutikut, possunkorvanpalat ja pikkunakit). Myös aktivointilelu PIPOLINO on kiva kapistus, kun sieltä saa raksuja öisin ja kun ihmiset ovat pidempään poissa kotoa.

Sylissä Tessa on kiltisti niin paikoillaan kuin kissa voi olla siliteltävänä ja rapsuteltavana. Tessaa saa myös rapsuttaa mahasta rauhassa, ellei neidillä ole leikkirieha menossa.

Päivänsä Tessa käyttää leikkien Topin kanssa, vahtien sisäpihan tapahtumia työhuoneessa ja nukkuen vallaten mahdollisimman paljon ihmisten sänkyä. Varsinkin miehen puoli on todettu hyväksi päikkäripaikaksi. Öisin mussukka nukkuu suurimman osan ajasta lattialla, kun ilkeät ihmiset on jo vieneet parhaat paikat.

Yleisesti ottaen Tessa on juuri sellainen kissa kuin toivoin kissasta unelmoidessani. Ihana halimussukka, joka rakastaa ihmisiä ja osaa jopa hurmata näyttelytuomarin ainakin silloin, kun tuomarilla on sulkahuiska ;)


Tessa esittelee valkoista kauluriaan.


"Mitä? Ei kai oo jo ruoka-aika?"


Metsästäjä


Pihavahti


Kuvat ottamisjärjestyksessä alkaen meille tulosta 10.8. asti. Olin laiska, enkä jaksanut laittaa ikää jokaisen kuvan yhteyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti