tiistai 10. huhtikuuta 2012

Kissankasvattajan peruskurssi

Eilen vietin vähän erilaisen pääsiäispäivän, nimittäin vietin sen kasvattajakurssilla.
Aikalailla koko päivä siellä meni (9.30-19 olin paikalla, kun venyi osan porukan kanssa tunnilla) ja opin kyllä kaikenlaista hyödyllistä.

Eilen illalla myös aloin epäillä, että kyllä omalla Minttusellani on varmaan tälläkin hetkellä kiima, koska tyttö lauleli illalla, kun olin mennyt nukkumaan (en nähnyt oliko siellä apulaiskolli oikeen mukana) ja kuulin kurssilla, että mm. alfanaaraan paikalla olo voi vaimentaa alempiarvoisten naaraiden kiimaa tai alfanaaras jopa "varastaa" toisten kiimaoireet. Itse epäilen, että Tessa on oman laumani alfanaaras, joten se selittäisi, miksi Minttu on ollut kiimattoman oloinen. Lisäksi Topi on saattanut ihmisten poissaollessa/nukkuessa toimia auttajana, joka myös voi lyhentää kiimoja.

Sinänsä tässä tilanteessahan lähes oireeton kiima on ihmisistä kiva, mutta entäs kun pitäisi sen sulhon kanssa ajoittaa häät. Lisäksi oireetonkin kiima rasittaa kissan elimistöä, joten täytyy alkaa kysellä eläinlääkäriltä pillereitä. Pillerit on se vaihtoehtoni nyt, koska ensin pitää saada niin monta asiaa selväksi ennen kuin astutus on ajankohtainen ja ajattelin astutuksen hoitaakin vasta, kun Minttu on yli 1,5-vuotias. Ainakin puoli vuotta turhaa kiimailua ei voi kuitenkaan olla kovin hyväksi kissalle(kohtutulehdusvaara jne).

Astutusta aion lykätä lähemmäs kahta ikävuotta jo ihan senkin takia, että minulla on noviisiehdokas, jonka taustoista en oikein mitään tiedä ja mitä vanhempi kissa on ekojen pentujen hetkellä, sitä todennäköisemmin sen terveystestit(munuaisten ja sydämen tila) ovat todenmukaiset. Eli jos lykkään testausta ja pennutusta niin saan todennäköisemmin myös terveempiä pentuja.
Näin opiskelijalle lisäaika rahansäästämiseen ei myöskään haittaa yhtään ja ehdin miettiä kollivalinnat kunnolla ja tehdä veritestit rauhassa. Kissoillahan myös veriryhmä voi vaikuttaa kollin valintaan, joten ihan kiva se olisi tietää, mitä ryhmää Minttu on ajoissa.

PS. Olen myös vähän miettinyt vaihtoehtoa hankkia itselleni kolli Minttua varten (jota voisin myös lainata muille kasvattajille) ja pidemmällä tähtäimellä myös Topin painikaveriksi (koska Topilla ei ole sopivankokoista kaveria nyt). Se vaatii kuitenkin vielä taloudellista pohdintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti