perjantai 15. helmikuuta 2013

Ultraa ja ratkaisuja

Kävin tänään Mintun kanssa Lahdessa eläinlääkärissä. Kyseessä oli sydämen ja munuaisten ultraus kasvatuksen takia. Matkat sujuivat hyvin ja eläinlääkäri Seppo Lamberg oli oikein mukava. Minttu oli todella kiltti eikä tarvinnut edes munuaisten tutkimiseen sedaatiota, vaikka yleensä kissoille joudutaan silloin se antamaan. Lamberg oli lääkärinä kiva siinäkin mielessä, että selitti mitä katsoo ja mitä mittoja ottaa kuvista. Voin kyllä lämpimästi suositella, jos on tarvetta sisäelinten ultraamiseen. Hintaa reissulle tuli 180€ plus matkakulut. Olin varautunut yli 200€ reissuun, mutta sedaation puuttuminen taisi ainakin alentaa hintaa. Oli se kiva myös kuulla, että eläinlääkärin, joka näkee monia kissoja jo päivittäin, mielestä Minttu on kaunis ja kiltti kissa. Ihmetteli myös kerrottuani Mintun esytaustan, että miksi joku noin kivan kissan on hylännyt.

Topin tilanteeseenkin on nyt ainakin väliaikainen ratkaisu. Kerta tänään varmistui, että Minttu sopii kasvatukseen, Topi muutti eristykseen omaan huoneeseensa, jossa tätäkin kirjoita tällä hetkellä. Ikäväähän tämä on, kun joko Topi tai Minttu huutelee, että olen väärällä puolella ovea. Siksi tämä on toivottavasti vain väliaikaista ja Topi löytää uuden pysyvän kodin. Mutta tällä tavoin voin alkaa odottaa eristyksen alusta 2-3kk, jonka jälkeen testaan tytöt uudestaan.

Toivottavasti tämä ei kuulosta siltä, että luovun Topista, koska haluan sööttejä pentuja Mintulle. Topin pitäminen olisi muutenkin riskialtista tyttöjen kannalta. Topi ei ole aggressiivinen, mutta koskaan ei voi tietää, mitä käy, jos Topi sairastuu ja kokee kipua ja jompi kumpi tytöistä saakin pureman, kun härnää liikaa. Lopetus ei ole minulle kuin vasta viimeinen vaihtoehto(uutta kotia ei löydy ja Topi on onneton eristyksessä), sillä Topi on tällä hetkellä ulkoisesti terve ja vilkas nuori kissa. Ja niin älyttömän rakas.

Seuraavat viikot näyttävät, miten Topin käy. Toivottavasti oma uusi rakastava koti löytyisi, jossa ei Topin tarvitsisi elää vain yhdessä huoneessa ja siihen asti Topi pärjäilisi ihan hyvin omassa huoneessaan. Tämä on kyllä ollut kunnon muistutus siitä, että erityisesti kasvattaessa, mutta myös ihan lemmikin omistajana, tulee joskus vastoin käymisiä, joista on vaan selvittävä.

3 kommenttia:

 1. Kissaraasu, kun uhraat ihanan kissan itsekkäästi toisen kissan kasvatukseen käytön takia.

  -Minna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettaavasti ohjeistus FIV positiivisen kissan kohdalla on eläinlääkäreiltä muista kissoista eristys, oli perheen muut kissat mitä tahansa. Itse pelkäisin kahden muun puolesta, vaikka kaikki olisivat vain leikattuja lemmikkejä. Topi on rajuin leikkijä, enkä tahtoisi pelätä jokaisen painin kohdalla, josko tällä kertaa pureekin haavan ja FIV tarttuu.

   Poista
 2. Tsemppiä! Ei ollut helppo päätös!

  VastaaPoista