maanantai 14. huhtikuuta 2014

RUROK 12.-13.4.14 Helsinki

Rankka mutta mukava viikonloppu takana. Olin PetExpon yhteydessä järjestetyssä kissanäyttelyssä näytteilleasettajana (eli kissan kanssa) kumpanakin päivänä.

Minttu ja Uuno jaetussa kaksiossa.

Lauantaina mukanani olivat Minttu ja Nuttu ja paikalle tuli myös Nutun kaksi veljeä Lupsakka lordi "Jack" ja Punainen paroni "Uuno". Nuttu edusti Eurooppalaiskissarenkaan esittelypöydän vieressä ja Minttu sekä Uuno jakoivat tuplasturdini, sillä Uuno oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä ja lainasin "verhoja" (niiden piti oikeasti olla verhot, mutta Nutun edustustehtävän myötä sturdiinkin mahtui).

Jack lauantaina arvostelussa.

Lauantai aamu oli aika hektinen, sillä eläinlääkärijonossa meni tunti ja siitä pikakävelin ilmottautumaan ja ilmoittamaan, että Nutun värintarkistusluokka puuttuu ja Mintun siitosluokkaakaan ei ole näyttelyluettelossa. Tämän jälkeen sain vihdoin Mintun sturdiin, jonka Uunon omistaja oli onneksi omatoimisena jo avannut, ja viritettyä Nutulle häkkiin verhot ja tytön häkkiin. Arvosteluja odotellessa sai sitten kytätä neljää tuomaria, koska Minttu, Nuttu, Uuno ja Jack olivat kaikki eri tuomareilla.

Minttu arvostelussa lauantaina, kuvan otti Hannamari.

Minttu sai lauantaina sertinsä ja kutsun TP valintaan, jossa parempi vei voiton. Nuttu vaihtoi aamulla väriä cremehopeatäplikkäästä cremetäplikkääksi eli tuomarit olivat kanssani samaa mieltä. Arvostelussa Nuttu sai EX1 tuloksen, mutta ei saanut kutsua TP valintoihin, koska tuomarilla oli toinenkin euronuori, joka oli parempi (minunkin mielestäni). Uuno ja Jack saivat EX1 tulokset ja kävivät TP valinnoissa, mutta siellä ei tullut menestystä. Nämä tulokset riittivät siihen, että Minttu oli kategorian 3 paras siitosnaaras lauantaina :)

Uuno emäntänsä sylissä.

Valitettavasti Mintun palkintolaatikossa olevista märkäruuista yhteen pussiin oli tullut reikä alimpaan pussiin ja jouduin pesemään sen vieressä olleen pussin sekä kuivaruokapussit (onneksi muovia) ja itse muovilaatikon. Lauantaina en hairahtanut ostamaan mitään messuilta. Joten kantamukset kotiin olivat keveät (kissat ja palkinnot).

Jack lauantaina tuomarin parhaan valinnassa.

Sunnuntaina olin paikalla vain Mintun kanssa ja myös Jack oli paikalla. Sain jopa mukaani poikaystäväni, jolle tämä oli ensimmäinen kissanäyttely, kun minulla on kissa paikalla (turistina on kerran tai pari ollut kanssani). Tämä näyttely oli siitä armollinen vähemmän kissahöynähtäneellekin, koska ajankuluksi saattoi käydä ihailemassa koiria tai muita messuosastoja. Minttu sai taas sertinsä, mutta TP valintoihin ei tullut kutsua. Jack yllätti sunnuntaina olemalla tuomarin paras nuori! Paneelissa poika ei saanut ääniä, mutta käyttäytyi siellä todella nätisti.

Jack arvostelussa sunnuntaina. Kuvan otti poikaystäväni.

Sunnuntaina kävin outletexpon ja kädentaitomessujen puolella myös ja ostin pari juttua itselleni mm. uuden lompakon. Kissatkin sai uutta Naturea merkkistä ruokaa märkäruokana ja kuivaruokana testiin.

Minttu arvostelussa sunnuntaina, kuva poikaystäväni.

Viikonlopun aikana näin myös paljon vanhoja ja uusia tuttuja. Eurotuttuja oli useampia paikalla, samoin myös blogituttuja kuten Stellan ja Ylpön ihminen ja Naukulan mamma. Kissanäyttelyissä olisikin yleisesti aika ankeaa, jos ei olisi ihmisiä, joille puhua. Näyttelyissä tosin on se kätevää, että aina löytyy yhteinen puheenaihe: kissat. Keskustelun saa helposti käyntiin, kun kysyy kissan rotua/väriä/ikää/sukupuolta/näyttelyn sujumista ;)

Jack paneelissa sunnuntaina.

4 kommenttia:

 1. Voi harmi, kun me ei taidettu nähdä. Olimme paikalla sekä la että su! Tai siis emäntä oli (Naturean ständillä auttelemassa), kisut saivat jäädä kotiin tällä kertaa...

  Onnittelut näyttelysaavutuksista!

  VastaaPoista
 2. Onnea saavutuksista! Ja oli mukava tavata :)

  VastaaPoista
 3. Mää näin Mintun ja mää näin Nutun, mut en tajunnut että muitakin Erruneja oli paikalla.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut näyttelysaavutuksista

  VastaaPoista