lauantai 10. syyskuuta 2011

10 suosikkirotuani

Karvaheltti -blogissa oli tällainen haaste, jossa alun perin piti listata 10 suosikkikoirarotuaan perustelujen kera. No kissablogissahan tätä voi soveltaa kissoihin :) Eli niihin suosikkeiheni:

1. Maatiainen
Ei ehkä ole virallinen rotu, mutta paras silti. Maatiaisissa on jokaiselle jotakin. Löytyy lyhyttä ja pitkää karvaa, värejä niin paljon kuin luonto on luonut ja eri luonteisia jokaiseen makuun. Itse olen kasvanut maatiaisten kanssa ja kokemukseni ovat vain hyviä. Tietenkin maatiaisenkin voi pilata tai kissa on liian villi ollakseen kovin kiva lemmikki suurimman osan mielestä.

2. Ragdoll
Vain yhden muistan tavanneeni luonnossa, mutta rotukuvaus ja ulkonäkö oikein huutavat sylikissaa. Seuraava kissa, joka meille tulee, on luultavasti ragdoll. Kasvattajakin on alustavasti etsitty :D

3. Norjalainen metsäkissa
Pitkäkarvainen iso kaunis kissa. Tekee mieli jo rutistaa pelkän kuvan nähdessä. Tosin en ole kai vielä koskaan tavannut norskia, mutta sööttiys välittyy kyllä myös kuvista ;)

4. Somali
En tiedä onko hiukan liian aktiivinen oikeasti makuuni, mutta tässä viehättää taas ulkonäkö. Vaikka meillä kaksi lyhytkarvaa onkin niin, sydämeni sulaa pitkälle pehmeälle turkille ja solakka olemus on vain plussaa. Joku kuvasi jossain somalia ketun ja oravan risteytykseksi ja siltä se vähän näyttääkin :)

5. Pyhä birma
Olen kaksi näitä nähnyt luonnossa ja näissä viehättää myös ragdollin kaltainen ulkonäkö. Luonteestakin olen kuullut pelkkää hyvää ja tällainen voisi ihan hyvin eksyä meillekin.

6. Maine coon
Iso, pitkäkarvainen, villinnäköinen kissa. Siis aivan upea kesyilves. Ehkä hiukan liian iso makuuni, mutta todella kaunis silti.

7. Balineesi
Jos hankkisin neloskategorian kissan niin, ensimmäinen vaihtoehtoni olisi balineesi. Siamilaisen väritys ja luonne mutta pidemmällä karvalla ja upealla hännällä.

8. Pitkäkarvainen itämainen
Hiukan samat syyt kuin balineesin kohdalla, mutta väritys tietenkin eri ja siten myös enemmän valinnan varaa.

9. Bengali
Oi ne täplät. Todella upea ja joukosta erottuva kuviointinsa vuoksi, mutta en ole kertaakaan tavannut niin en ole vielä syvemmin ihastunut.

10. Siamilainen
Naamioväritys vaan uppoaa muhun. Neloskategorian kissat tosin ovat yleisesti ottaen ehkä hiukan liian huomiota vaativia ja äänekkäitä ja pidän yleensä pehmeämmistä muodoista, mutta simskuissakin on sitä jotain.

2 kommenttia:

  1. Joo niinhän ne monet väittää, että ragdollit on sylikissoja, vaan meiän Pätkis saa todellisen hepulin, jos sitä koittaa sylissä yli puolta minuuttia pitää. :D Se ei tykkää yhtään, vaikka monet muut ragdollit kuulemma onkin täysin toisenlaisia. Toisaalta siitä lähtee myös niin hirmuisesti karvaa, että ennemmin pidän sylissä maatiaista noin muutenkin, sillä karvoihin tukehtuminen ei oo erityisen hupaisaa. ;)

    VastaaPoista
  2. Niin onhan noissa aina yksilöllisiä eroja. Enkä mä todellisuudessa ihan täysin läheisriippuvaista sylikissaa haluaiskaan. Se kerran pari päivässä sylittely on ihan tarpeeksi (varsinkin jos useampaa kissaa pitää muistaa huomioida).

    VastaaPoista