sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Näyttelypohdintaa

Mintun rekisteröinnin jälkeen olen pohtinut loppuvuoden näyttelyaikataulua. Juuri täytin ja maksoin ilmottautumisen 25.8. Vantaan näyttelyyn, joka täytyy huomenna postittaa (kasvattajanimihakemuksen kanssa!).

Minulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa ennen ensi tammikuuta. Tällä hetkellä olen ilmoittanut Topin 28.7. Espooseen ja Mintun 11.8. Helsinkiin erikoisnäyttelyyn ja pian myös 25.8. Vantaalle. Tämän jälkeen Minttu tarvitsee enää luultavast yhden sertin Champion titteliin. Tähän asti kaikki on hyvin ja selkeää. Kysymys onkin haluanko näyttelyttää Mintun International Championiksi ennen astutusta vai en.
Champion tittelin jälkeen Minttu voi saada Suomessa enää kaksi sertiä, jonka jälkeen olisi lähdettävä ulkomaille. Tämä yhdistettynä siihen, että haluan käydä ensi tammikuun näyttelyssä Lahdessa Mintun kanssa. Järkevintä olisi vielä käydä hakemassa ulkomaan serti niin, että samalla reissulla saa myös seuraavaan luokkaan ekan ulkomaan sertin eikä enää ole pakko käydä GIC titteliä varten erikseen ulkomailla.

Suurin ongelma tässä yhtälössä on rahan meno (opiskelijabudjetilla kun mennään) sekä se, etten halua stressata Minttua liian tiheillä näyttelymatkoilla. Esim. Tallinnassa olisi kissanäyttely 10.-11.11. mutta edellisenä viikonloppuna on täällä ihan kotikulmilla drive-in näyttely, joten viikon väli voi olla hiukan liian tiuha varsinkin, kun Tallinnan matka olisi useamman päivän reissu.

Tällä hetkellä ensi sijalla on Mintun hyvinvointi. Minttu ei kauheasti tykkää näyttelypäivistä (käyttäytyy kyllä hyvin, mutta stressaa) ja voin ihan hyvin käydä vain nämä pk-seudun näyttelyt ja Lahden näyttelyn ennen astutusta. Siinäkin olisi jo Champion titteli ja eka serti uudessa luokassa. Jos joku ihmettelee, mitä väliä titteleillä on niin vähintään champion kissalta ei tarvitse erikseen toimittaa ex1 -tulos todistetta pentujen rekisteröinnin yhteydessä, joten se on sinänsä kiva saavuttaa. Lisäksi se on minulle todiste, että minulla on tarpeeksi hyvä kissa, jotta sitä kannattaa ensinnäkin käyttää kasvatukseen.

Elämä on valintoja täynnä, mutta mikäli Topi viihtyy näyttelyssä parin viikon päästä, niin voinhan käydä sen kanssa esim. Kirkkonummella näyttelyssä, jos siltä tuntuu. Topi on kuitenkin komea kollipoika, vaikka itse sanonkin ;)

1 kommentti:

  1. Me mennään aika varmasti Kirkkonummelle lokakuussa, joten jos kyytiä kaipailet niin pääset kyydissä kyllä :)
    Samanlaisia pohdintoja täällä menossa, tuo Tallinnan näyttely 10.-11.11. on alustavasti suunnitelmissa ja juuri niin, että saisi "kaksi kärpästä yhdellä iskulla" eli viimeinen IP-serti ja eka GIP-serti saataisiin yhdellä reissulla. Tämä tietenkin edellyttää että näyttelyt menee niin kuin olen suunnitellut eli saadaan serti SUROKissa ja URKissa ja sitten pitäisi vielä mennä johonkin ennen tuota kirkkonummea ja Tallinnaa. Huokaus, vaikeita juttuja kun pitää näin aikaisin suunnitella :(

    VastaaPoista