keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kirkkonummi 6.10.12

Päivä jolloin mikään ei tunnu sujuvan. Heti aamusta on fiilis kadoksissa. Tuomari ilmestyy paikalle myöhässä ja aloittaa arvostelun 30min aikataulusta myöhässä. Tuomari tahtoo normaalista poiketen kissat takanaan oleviin häkkeihin ja ottaa ne sieltä itse. Kummallakin kissalla on huono päivä eikä kumpikaan menesty. Topi on kaikessa viimeinen ja Tessa ikuinen kakkonen.

Kotikissojen missikisoissa Topi jatkaa suhinalinjaa ja Tessaa on pakko pitää venytyksessä, jotta se pysyy kurissa. Missikisoista saatiin sentään raksuja ja pari LED lelua.

Tällainen oli meidän näyttely aikalailla tällä kertaa. Onneksi iltapäivällä hyvä seura piristi jo hiukan ja aloin uskoa, että päivän voi selvitä kunnialla loppuun.
Tessa tuomarin pöydällä. Asennosta näkee, että tyttöä jännitti ja paljon.

Sturdi pääsi tosi käyttöön. Kissat viihtyivät onneksi varsin hyvin sturdissa ja olisivat mieluiten viettäneetkin koko päivän siellä. Kallis ostos, mutta vaikuttaa olleen hintansa arvoinen jo ekan käytön perusteella.


Ja tässä kuvatodiste siitä, miksi lemmikkirattaat on kiva juttu näyttelyissä. Rattaissa kulki Topi, niiden päällä kassissa Tessa, alaosastossa hiekkalaatikko ja näyttelystä saatuja raksuja. Kangaskassissa olivat eväät ja raksunäytteet, turkoosi on retkituoli ja on tuossa vielä käsilaukku ja päällä 2kg raksupussi. Ainoa, joka ei rattaissa kulkenut oli sturdi, jota kannoin olkahihnalla.
Ilman rattaita tuo määrä tavaraa ja jo pelkästään kahden kissan kanniskelu olisi paljon ikävempää.

Eli voin suositella sturdia ja lemmikkirattaita, mutta tuosta näyttelystä jäi kyllä aika huono fiilis. Toivottavasti marraskuussa ERY-SYDin näyttely menee hiukan paremmin Mintun ja Topin kanssa. Topi voisi jättää suhinat kotiin ja olla yrittämättä tuomarin olkapään puremista (siitä on kuvakin, mutta en kehdannut tänne laittaa kyseistä kuvaa).

4 kommenttia:

 1. Siis mitä ihmettä, ei saanut itse esitellä? Sääntöjen mukaanhan aina esitellään itse, tai ainakin niin niissä lapuissa aina lukee: saa esitellä itse. Kuka tuomari teillä oli, meillä olisin varmaan tossa vaiheessa vetänyt kissat pois, koska a) olis ottanut päähän ihan sikana b) Aada olis tuossa tilanteessa ehkä karannut ja viipottanut ympäri hallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä oli ykköskategorian tuomari Hana Klein Gasparri, joten onneksi hän ei tule vastaan kovin usein. Nyt arvosteli käsittääkseni ensimmäisen kerran kotikissoja. Ja tosiaan hän halusi kissat niihin tyhjiin oudon hajuisiin häkkeihin, joka ei kyllä näiden kahden kanssa toiminut ollenkaan. Olisivat olleet ehkä hiukan rauhallisempia, jos olisi itse saanut esitellä kissat. Muakin asia otti päähän, kun omat kissat vielä oli valmiiksi jännittyneitä niin ei päässyt edes itse olemaan rauhoittelemassa niinkään, vaikka arvostelut menin kyllä lähietäisyydelle kuuntelemaan.

   Perskien omistajat kyllä taisivat valittaa häkkiasiasta lähes heti, kun oltaisiin kotikissaihmisten kanssa myös tajuttu ilmaista, että Fifessa saa kyllä esitellä kissat itse (TICAssa ja CFAssa tyyli kai eri).

   Poista
  2. Kyllä näin jälkikäteenkin mun mielestä kannattaa laittaa palautetta, koska onhan toi nyt aika sooloilua. Paneelit on tietty erikseen, mutta on mun mielestä kiva että siinä perusarvostelussa voi itse rauhoitella kissan...

   Poista
 2. Nuo lemmikkirattaat vois olla näppärät. :) Toivattavasti seuraava näyttely menee mukavammin ja saat itse esitellä kissan.

  VastaaPoista