maanantai 12. elokuuta 2013

Kuvio ruokailua

Pennut kasvavat ja oppivat uutta joka päivä. Kaikki ovat syöneet kiinteää ruokaa jo muutaman päivän, osa kiipeää jo sohvalle itse, hiekkalaatikkoa osataan käyttää pääasiassa, vaikka siivottavaakin aiheutetaan. Voisin myös vaikka vannoa, että Minttu on opettanut pennut jo kerjäämään kiinteää ruokaa.

Kadehtien olen aikaisemmin katsonut netissä kissakuvia, joissa ruokakuppien avulla on muodostettu kissoista kuvioita (kissat siis syömäsä). No nytpä sain tänään vahingossa oman kuvion kuvattua. Onkohan tämä kuusilehtinen tuulihyrrä?

Toisaalta nämä neliviikkoiset ovat vielä ihan vauvoja, mutta muistuttavat koko ajan enemmän aikuisia kissoja käytökseltään ja ulkonäöltään. Muistetaan kuitenkin, että vaikka näinkin pieni syö kiinteää ja käyttää hiekkistä, on se kissan luovutusikä 12 viikkoa. Pennuilla on vielä paljon opittavaa sisaruksilta ja emolta, kuten miten kovaa kaveria saa purra, miten "puhutaan" kissaa ja mihin ne kynnet on tarkoitus teroittaa. Emonsa menettäneetkin pennut hyötyvät suuresti vähintään sisarustensa seurasta luovutusikään asti ellei ole aikuista kissaa tarjota lisäksi esimerkiksi.

1 kommentti: