sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukalenteri 2013: Luukku 1

Joulukuu alkoi ja joulukalenterit ovat auenneet jo monissa kodeissa ja netissäkin. Aktivoidakseni itseäni päätin myös yrittää pitää blogijoulukalenteria tänä vuonna.

Ensimmäisen päivän aiheena on joulumieli ja sen jakaminen. Monilla tämän blogin lukijoilla on kotona kissa tai useampia ja kissoilla on lokoisat oltavat oman perheensä kanssa. Valitettavasti moni kissa viettää joulun ilman sitä omaa perhettä joko säiden armoilla tai jo sentään eläinsuojeluyhdistyksen turvissa. Nyt onkin erittäin hyvä aika jakaa hiukan omasta joulumielestään myös kodittomille kissoille lahjoittamalla, vaikka suoraan lähimmälle eläinsuojeluyhdistykselleen ruokaa, hiekkaa, vanhoja lakanoita/pyyhkeitä tai jotain muuta tarpeellista. Ehkä siellä kaapissa lojuu ruokaa, joka ei omalle lemmikille kelvannut tai jotkin lakanat ovat jo lähes puhki kuluneita ja vievät vain turhaan tilaa kaapissa. SEY:llä on myös nyt Faunatar-ketjun kanssa yhteinen keräys kodittomille eläimille. Auttaa voit myös liittymällä SEY:n jäseneksi.

Itse aion yrittää muistaa viedä kodittomille joko suoraan löytöeläintaloon tai SEY:n keräykseen edes hiukan kuivaruokaa. Muita kasvattajia muistuttaisin siitä, että myös jäljelle jääneet emonmaidonkorvikkeet voivat olla suureksi avuksi varsinkin yhdistyksillä, joihin tulee paljon pieniä orpopentuja. Itselläni olisi A-pentueen jäljiltä jäänyt 2 täysin avaamatonta pussia RC:n korviketta vain kaappiin menemään vanhaksi, mutta nyt ne on Seinäjoella syönyt nälkäiset kissanpennut. Korvikkeetkaan ei ole ihan halpoja ja hölmömpää olisi vanhat heittää vain roskiin, kun niille löytyy kyllä käyttöä. Innokkailla käsityöihmisillä taas voi olla paljon jämälankoja kaapissa, joista ei enää saa sukkia tai muutakaan järkevää, mutta kissanleluja niistä saa helposti vielä virkattua, eikä kissat pahoita mieltään, vaikka olisi joutunut kesken vaihtamaan väriä ;)

Monilla eläinsuojeluyhdistyksillä on myös kannatustuotteita, joita ostamalla voit auttaa. Dewi ry:ltä löytyy mm. opiskelijahaalareihin sopivia merkkejä(joista omissa haalareissani on jo pari) ja seinäkalenteri. Joka puolelta Suomea löytyy siis hyviä auttamiskohteita eikä mikään estä auttamasta kauempaakin löytyviä yhdistyksiä.

Apua se on pienikin apu.

1 kommentti:

  1. Jee, joulukalenteri! Pitäisi saada omakin luukku julkaistua, kunhan tässä opiskelulta (ja taukoilulta...) kerkeäisi :D Pitää kyllä käydä katsomassa Faunattaren sivuja, meillä olisi meinaan iso pussi kuivamuonaa, joka ei kelpaa kummallekaan kissalle.

    VastaaPoista