torstai 6. helmikuuta 2014

Hammashoitoa

Tessa kävi tiistaina eläinlääkärissä hammaskiven poistattamisen merkeissä. Samalla reissulla lähti yksi etuhampaista ylhäältä, kun se oli alkanut heilua itsekseen. Tessa tosin ilmoitti mielipiteensä moisiin suunnitelmiin jo siinä vaiheessa, kun katsoin sitä aikeenani kohta laittaa se kantokassiin. Tessa katsoi minua epäilevästi istuen patterin/sohvan käsinojan päällä olevalla tyynyllä ja, kun otin pari askelta eteenpäin, Tessa laskeutui möykytysasentoon. Kassiin ei olisi tietenkään haluttu ja bussimatka ja eläinlääkärissä mulkoiliin ilkeää ihmismamia pahasti. Tessa ei siis arvosta kotioven ulkopuolelle menemistä.

Hammashoito meni hyvin sillä aikaa, kun itse kävin luennolla, mutta valitettavasti Tessaa hakiessa sain kuulla, että Tessalla olisi pari hammasta, jotka tarvitsisi poistaa (forl) syöpymien takia, koska eläinlääkärin arvion mukaan ne ovat jo kipeitä. Tiistain hammashoito oli vielä suhteellisen edullista hommaa tulevaan hampaiden poistoon, jonka hinta-arvio vakiklinikallamme oli 330€.

Välillä huvittaa, kuinka kissoja pidetään niin helppoina ja halpoina lemmikkeinä. Ehkä se vapaasti ulkoileva kissa, jota ei eläinlääkäriin viedä kuin korkeintaan lopetettavaksi (vaikka hampaat tippuisi itsestään suusta) on edullinen, mutta vajaassa kolmessa vuodessa on tähän ilmaiseksi saatuun Tessa neitiinkin saanut uppoamaan reilusti rahaa. Yli 300€ on kaltaiselleni opiskelijalle iso raha, mutta rakas lemmikkini ansaitsee kivuttoman suun, joten poistoaika varataan pienen hintavertailun jälkeen (vaikka minulle on jo kerrottu, että vakiklinikkani hinta-arvio on jo edullinen ainakin pk-seudulla). Tällaisten tapausten varalle kannattaisi aina lemmikinomistajilla olla muutama satanen vähintään rahaa säästössä. Tämä ei toki vaadi ihan heti tällä viikolla tai tänään hoitoa, mutta mitä pikemmin asia on hoidettu, sitä parempi.

Tessa sai yhden hampaan poistamisen vuoksi kipulääkettä klinikalla ja tyttö olikin hyvissä huumehissa hoidon jälkeisen iltapäivän ja illan ja sen vuoksi pupillit laajentuneena.


Milloin sinä viimeksi tarkistit kissasi suun kunnon itse tai eläinlääkärissä?

4 kommenttia:

 1. Voi toista :( Hammasvaivat on kyllä kurjia, kun vakuutuskaan ei korvaa. Pakko kuitenkin tollaset hoitaa.

  VastaaPoista
 2. Kissojen pito on kallista varsinkin eläinlääkärimaksujen takia. On tuo yli 300 euroa iso raha. Eikä voi jättää hoitamattakaan. Kelan korvaukset eivät koske kissoja.

  VastaaPoista
 3. Aijai, eli Tessalta lähtee nyt yhteensä 3 hammasta? :/ Mukava hinta kyllä varsinkin kun laskee myös tämän käynnin siihen päälle... Ei näiden kanssa tosiaan halvalla pääse. :D Meillä ainoastaan Rakulle oli kertynyt hitusen takahampaisiin plakkia/hammaskiveä ja se käytiin raaputtamassa pois tyttöjen rokotuksen yhteydessä. Lujassa ei ollut kun ei tarvinut rauhoitusta eikä ell ottanut maksuakaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi hammasta siellä olisi eläinlääkärin mukaan poistokunnossa, mutta nuo syöpymät on sellaisia, ettei niiden syytä yleisesti kissoilla tiedetä, niin voi olla tulevaisuudessa lisää poistoja sitten edessä. Edes hampaiden harjaaminen ei suojaa syöpymiltä, kuten hammaskiven kohdalla se auttaa.

   Poista