tiistai 10. helmikuuta 2015

B-pentue 2vk ja vauvanimet

Taas on viikko vierähtänyt ja pienten kissavauvojen elämässä se on pitkä aika. Kaikilla on nyt silmät auki ja maailmaa aletaan jo tutkia pesästä käsin ihmetellen eikä ihan kaikki aika mene syömiseen ja nukkumiseen. Siskoni kävi taas kuvailemassa pentuja avukseni ja opettamassa sosiaalistamiskauden aloittaville, että maailmassa on muitakin ihmisiä kuin minä. Tässä aletaan vähitellen totuttaa pentuja muihinkin eläviin olentoihin eli erilaisiin ihmisiin ja talouden muihin kissoihin eli Tessaan ja Nuttuun. Tessa haluaa pitää etäisyyden ällöttäviin vauvoihin, mutta Nuttua jo kiinnostaa, vaikka pitää vielä kunnioittavaa hajurakoa pentuihin (eihän toisen vauvoihin mennä koskemaan). Suuremman kissamäärän kanssa en ehkä vielä tutustuttaisi pentuja muihin kissoihin, mutta Minttu käy kuitenkin makkarin ulkopuolella monta kertaa päivässä(eli epäsuorasti pennut kosketuksissa muihin kissoihin kuitenkin) ja neidit osaavat käyttäytyä, joten näin pennut ehkä vain sulautuvat paremmin lauman jatkoksi seuraavan 3kk ajaksi.

Mutta nyt olennaiseen eli kuviin :)
Pennut ovat saaneet nyt myös vauvanimet, jotta pentuja ei tarvitse kutsua aina värin perusteella.

"(Pikku) Myy" sinikilpikonnatiikeri/täplikäs tyttö
Tämä pikku neiti osaa ainakin poseerauksen ja tuijotuskilpailut pesästä käsin. Pesueen pienin tytön tyllerö.

"Minni" (eli Mintun mini me) kilpikonnahopeatiikeri/täplikäs tyttö
Isoin tytöistä, iltapunnituksessa voi hyvin mennä jo 300g raja rikki.

"Muru" kilpikonnasavu tyttö (jos ei ole savu niin on ihme ja kumma)
Ollut koko ajan pentueen rauhallisin, mutta kyllä ääntä ja liikettä lähtee tarvittaessa.

"Meeri" ruskeatiikeri/täplikäs tyttö (kyllä tämä onkin tyttö, kuten alunperin määritin, pitäisi vaan luottaa omiin taitoihin)
Silmien avauduttua Meeristä on tullut tomera tyttö, joka tulee usein sturdin edustalle moikkailemaan ja silitettäväksi. Tästä voi kasvaa vielä kunnon hurmuri, jos suunta jatkuu samana.

"Blue" sininen(/sinisavu) poika, savu status selviää ajan kanssa
Pentueen isoin, jolla meni eilen iltapunnituksessa 300g painoraja rikki. Löytyy usein myös samoista puuhista Meerin kanssa eli sturdin etualalta hurmaamasta. Ottaa sylittelynkin varsin rennosti.

Sitten hiukan ryhmäkuvia.
Pennut maitobaarissa, tämä järjestys on aikalailla aina sama. Mitä suotta hyvää järjestelmää muutamaan.
Tämä kuva piti laittaa, koska tämä kiteyttää Myyn intensiivisen tuijotuksen ja Meerikin näkyy usein pesästä näin tuijottaen (Myy toinen oikealta ja Meeri oikea laita).

Ja koska viiden 2vk ikäisten yhteispotretin onnistuminen on käytännössä mahdotonta niin, että kaikki katsoisivat oikeaan suuntaan, tässä kaksi otosta, joissa yhteensä kaikki katsovat suunnilleen kameraan:
¨


Sitten vielä kuva virallisen kuvausvalvoja osallistumisesta (tehtävä huolehtia vauvojen hyvinvoinnista):
Ja kuvauksen epävirallinen valvoja turvallisen matkan päässä (ettei vaan joudu samaan kuvaan pentujen kanssa):

Nyt on käännekohta pentujen elämässä eli vauva-aika alkaa jäädä taakse ja maailma avautuu päivä päivältä jalkojen kantaessa paremmin, aistien parantuessa ja rohkeuden kasvaessa. En usko menevän kovin kauaa ennen kuin ensimmäiset lähtevät pesästä itse seikkailemaan pesän edustalle, josta Minttu varmaan järkyttyneenä kyllä kantaa seikkailijat takaisin pesään :D

10 kommenttia:

 1. Voi että ne on niin suloisia! Malttamattomana odottelen jo sitä kun pääsee katsomaan :)
  Ps. Video pennuista olisi ihana :)

  T. Minna V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän videotakin tule, kun saan hankittua lisää pattereita omaan kameraani. Nyt pennut eivät vielä kovin paljon riehu, joten videomahdollisuudet paraneekin tässä noin viikon päästä jo huomattavasti, kun alkavat harjoitella leikkiä jne.

   Poista
 2. Hoi hyvänen aika! Tuo vaihe oli meillä ihan hiljattain ja nyt on jo luovutusikäiset pennut viimeisiä aikoja kotona. Teillä on vielä paljon aikaa edessä, mutta sekin kuluu vilauksessa. Nuttukin näyttää kovin söpöltä tuolta pikkusiskoja ja -veljeä kurkkiessaan. Myös Ruska meillä on suhtautunut hillitysti lastenlapsiinsa, vaikka on käynyt heitä nuolemassa ja nyt leikittääkin. Mummu on myös silmin nähden nauttinut vieraista, jotka ovat käyneet katsomassa pentuja.

  VastaaPoista
 3. Oi tätä kasvun ihmettä! Kohtahan nuo menevät jo kouluun :)

  VastaaPoista
 4. Ja taas rintaan sattuu, niin ihania vauvoja !

  VastaaPoista
 5. Värisuora marssijärjestyksessä, myös baaritarjonnan aikana. Ihailtavaa! ;D

  VastaaPoista
 6. 300 g, ovatpa jo iiiiiisoja :D ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain kaksi on nyt yli 300g, mutta pian seuraa ainakin kolmas perässä. Mutta isoja joo kyllä ovat, kun pienin on samoissa lukemissa kuin A-pentueen pennut saman ikäisenä ja loput reippaastikin isompia.

   Poista