maanantai 23. helmikuuta 2015

Huokaus ja helpotus

Kotiuduimme pentujen ja Mintun kanssa hetki sitten eläinlääkäristä (CatVet) ja vaikka rahaa meni lähes satanen, siirtolohkareen vierähtäminen sydämeltä saa unohtamaan raha-asiat.

Kaikki pennut on nyt kopeloitu ja neljä muuta ovat käsikopelolla normaaleja kissanpentuja ilman ongelmia. Tosin Blue vaihtoi sukupuolta ja meillä onkin 5 tyttöä (ei ole tullut viimeisimmän määrityksen jälkeen kauheasti peppuja katseltua, mutta on se Blue omiinkin silmiin nyt selkeä tyttö).

Murulla on selkärangassa mutka ja selkä kuvataan ensimmäisten rokotusten yhteydessä, kun on "enemmän kuvattavaa". Lähes 4vk ikäisen pennun paikallaan pitäminen ja kuvaaminen ei ole kaikkein helpoimmasta päästä, joten annetaan tytön kasvaa vielä hetki ennen kuin katsotaan pintaa syvemmälle. Eläinlääkärin arvio Murusta oli, että ihan normaalipentu, jos selässä ei olisi mutkaa (Muruhan kävelee ja käyttää hiekkistäkin parhaiten). Kuulemma kissat pystyvät elämään varsin kummallistenkin muutosten kanssa ja syntyessään erilaiset vahvistavat lihakset niin, että ne tukevat kissan omaa rakennetta. Ylipainoa ei Murulle saa antaa kertyä ja toisen jalan virheasento selän takia voi altistaa nivelrikolle (varsinkin ylipainon kanssa). Eli näillä näkymin Muru voi hyvinkin elää normaalin kissan elämän, jossa vain linjoja vahditaan (jota pitäisi kaikille kissoille tehdä oikeasti).

Olen hyvin helpottunut tästä tiedosta, sillä Muru on kaunis ja ihana pieni kissanalku, josta tulee varmasti hyvä lemmikki. Kasvatukseen tai näyttelyihin siitä ei ole, mutta niitä ilman kissa pärjää oikein hyvin, ihmisten humputuksia sellaiset ;)

Jos hiukan erityisempi kissa ei haittaa, Murua saa kysellä. Se rekisteröidään kasvatuskiellolla ja näyttelyissä luustoviat eivät toimi ja nämä asiat tietenkin huomioidaan myös hinnassa. Tärkeintä on, että Muru löytää kodin, jossa sitä rakastetaan juuri sellaisena kuin se on. Meillehän se saa jäädä, jos sopivaa kotia ei löydy.


Lähes neliviikkoiset tankkaamassa jännän reissun jälkeen.

Nyt on vielä tehtävä kasvattajan vaikeita valintoja eli kuka neljästä muusta tytöstä jää kasvatukseen ja muuttaa sijoituskotiin. Ei ole helppoa, kun jokaisessa on puolensa.

7 kommenttia:

 1. Ihania uutisia ♥ Toivottavasti nivelrikkoa ei tule.ainakaan nuoruusiällä :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Ja menitte oikeaan paikkaan asiaa selvittämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, valitsin ihan tarkoituksella erikoistuneen paikan, jossa käy paljon kasvattajia eli nähdään oikeasti ongelmasynnytyksiä ja pentujen ongelmia.

   Poista
 3. Ihanaa, että lääkäristä tuli hyviä uutisia! :)

  VastaaPoista
 4. No hyvä että se siirtolohkare vierähti syrjään :))
  Vaan onpas ne vaan keskenään niin eri näköisiä jo nyt! Ihania!
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 5. Näistä uutisista mä tykkään toooosi paljon !

  VastaaPoista