lauantai 2. heinäkuuta 2011

Allergia epäily

Kyseessä ei ole, että joko minä tai mies oltaisiin kissoille allergisia vaan, että kissat taitaa olla jollekin.
Topin jätökset on ainakin ollut löysiä ja kummatkin ovat rapsuttaneet pään seutua viime aikoina, joten mahdollisesti täällä on allergisia kissoja. Nyt vaan pitää selvittää, että mikä se allergeeni on. Tällä hetkellä kokeillaan jättää kaikki vehnä pois, koska oireet lisääntyi/paheni mielestäni kun alettiin vanhan raksun kanssa sekaisin syöttää eläinlääkäristä saatuja Royal canin raksuja(=vilja raksuja) tän viikon alussa.

Toivon, että kyseessä olisi vaan vehnäallergia, koska se on helposti ruokavaliolla hoidettu ja luen muutenkin tuoteselosteet kissanruuista. Muitakin ruoka-aineita, joille kissat voi olla allergisia kyllä on (aika paljonkin), mutta seuraavat testilistalla ovat sitten kala ja maissi. Tosin maissipohjaista raksua ovat syöneet jo pitempään eikä sen syöttäminen mielestäni aiheuttanut samanlaista rapsuttelua (jätöksistä en ole varma) kuin tuo vehnämössöraksu.

Jos et halua liikaa yksityiskohtia, lopeta tähän.

Syy miksi jätöksistä huolestuttiin oli toissa päivänä illalla löytynyt veri kakkojen seasta. Tällä hetkellä seurataan kissojen vointia ja toivotaan syyksi vain allergiaa, kun jatkunut ripuli voi aiheuttaa peräsuolessa ärsytystä ja jopa verenvuotoa. Selvitettiin jo, että Topi on tämä "verenluovuttaja".

2 kommenttia:

  1. Oijoi! Teilläkin kakkaongelmia. Vähän vakavampia vaan kun meillä. Meillä onneksi oli vaan uuden paikan jännityksen takia panttaamista. Mutta tuo veri on aika inha juttu. :( Toivottavasti on allergiaa "vain" ja selviää että mikä vaivaa! :) Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Kyllä vaikuttais nyt vaan vehnäallergialta, koska vehnän poistaminen on parantanut tilannetta huomattavasti, eikä vertakaan ole näkynyt muutamaan päivään. Parempi näin :)

    VastaaPoista