lauantai 16. heinäkuuta 2011

Paha vehnä

Mä olen kyllä tullut sellaiseen johtopäätökseen, että vehnä ja Topi ei sovi yhteen. Vähän aikaa oltiin syöttämättä vehnää ja nyt pari päivää kokeilin, josko vehnää sisältäviä märkäruokia voisi syöttää pois. No ei kyllä. Topi on saanut aikaan ikävän lemun ja vähän sotkuakin löysän vatsansa kanssa, joten taitaa loput vehnät joko kadota Tessan mahaan ja isän navettakissoille (Tessan pikkuveljille jne.).

Harmittaa vaan, kun esim. animondan rafine soupe kitten on maistunut kummassakin maussa meidän kissoille tosi hyvin, enkä ole varma onko siinä vehnää vai vain maissia. Pitää varmaan laittaa animondalle kyselyä, kun tuota olisi aika paljon kaapissakin vielä.

Viljaton kissanruokavalio on muuten yllättävän helppo saada aikaan myös marketti ruuilla. Rainbowlta, Pirkalta ja Mjaulta ainakin löytyy viljattomia ja kasvittomiakin vaihtoehtoja. Whiskas Mmm... oli myös ennen, mutta nyt kaupoissa on kai enää varastontyhjennystä, kun ne poistuvat Whiskasin valikoimista (ainoa viljaton Whiskas -tuote ja nyt sekin katoaa, että eipä tarvi paljon Whiskasia ostella).

Onneksi meidän kissat ei kovin nirsoja ole ja vain yhden tietyntyyppinen ruoka ei uppoa kuin pienissä määrin (puolet saa ainakin heittää pois). Schesirin ja Feline Portan penturuoat ovat juuri tätä "pahaa" koostumusta/makua.

Sunnuntaina onkin jo SUVAKIN kotikissanäyttely, jonne mennään kissojen kanssa, mutta siitä lisää toisessa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti