sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Näyttelyyn valmistautumista

Meidän maatiaiskisuleillä oli tänään sunnuntaina jännä päivä. Nimittäin käytiin Suvakin kotikissa näyttelyssä Myrskylässä.
Kyseessä oli mun, miehen ja kissojen eka näyttely. Mä oon joskus lapsena käyny rotukissanäyttelyssä kissoja ihastelemassa, mutta omia kissoja en ole koskaan käyttänyt, joten kokemus oli ihan uusi.

Tähän jännään tapahtumaan valmistauduttiin näin:

Kissat kävi pesulla torstaina mun kanssa. Kummatkin tuli mitään aavistamatta vapaaehtoisesti kylpyhuoneeseen yhdessä, mutta suihkun auettua, tulivat kisut toisiin aatoksiin ja oltaisiin nopeasti lähdetty pois, jos ovi olisi ollut auki.

Topi oli suht helppo pestävä. Se jopa alistui kohtaloonsa shampoon huuhtelussa. Tessa taas oli siinä vaiheessa jo korviin asti täynnä kastumista ja oli aika homma pitää pientä tyttöä paikallaan. Selvisin kuitenkin vain kahdella pienellä naarmulla (Topin takatassuista).

Pienet märät kisut:



Shampoona oli tämä:


Näyttelyä varten ostin myös käytettynä verhot (Topille) ja tein itse toiset torstai-perjantai välillä käyttäen valmiita apuna (kaavoina ja mallina). Valmiina ostetuista käytetyistä maksoin kympin ja omista verhotarvikkeista hiukan alle 9€ (kangas oli ale laarista).

Itse tehdyt verhot:


Käytettynä ostetut verhot:


Ostin myös apteekista Virkon S nimistä desifiointiainetta, jolla oli tarkoitus desifioida käytetyt verhot, näyttelyhäkit ja verhot kotiin tulon jälkeen. Tosin en desifioinut mitään näyttelyssä tai sitä ennen, joten hiukan hukkaan meni 27€ siltä kannalta. Tosin voihan tuolle tulla käyttöä myöhemmin ja voisin nuo likaiset verhot desifioida pesun jälkeen.


Perjantaina leikkasin kissoilta kaikki kynnet. Se oli yllättävän helppo operaatio, kun Topi oli ensin sylissäni paijattavana ja leipomassa niin sain sitten samalla kynnetkin leikattua ja hiukan samaan tyyliin Tessankin, joka makoili olohuoneen pöydällä.

Harjailin kissoja myös hieman, mutta ei noita lyhytkarvaisia kovin paljoa tarvitse kammata (irtokarvat vaan pois).

2 kommenttia:

  1. Föönasitko kissoja pesun jälkeen? Minä yritin Pompulaa mutta ei siitä tullu mitään. Ni mietin että menikö teillä paremmin ja oisko vinkkejä? :) Ja muutenkin, mitäs näyttelyssä sanottiin?! Miten meni!? :)

    VastaaPoista
  2. Näyttelystä tulee lisää seuraavassa postauksessa, joka tulee näkyviin noin kymmeneltä tänä aamuna :)

    En föönannu kissoja. Aattelin etten stressaa niitä enempää, kun ne kuivuu kuitenkin aika nopeesti, kun ovat lyhytkarvaisia ja pesin muutamaa päivää etukäteenkin. Meillä ku pelätään imuria, niin aattelin, että fööni menee varmaan samaan kategoriaan (pelottava äänekäs kone). Kissat kuivuikin ehkä noin 1,5 tunnissa.

    VastaaPoista