sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kissojen ruokalista

Meillä kuten monissa muissakin kissatalouksissa tilataan suurin osa kissojen ruuista zooplussasta. Ruoat tulevat halvemmiksi kuin eläinkaupasta ostaessa ja ison (painavan) satsin ruokaa saa kotiovelle, jos on paketin saapuessa kotona.

Meillä ruoalta vaaditaan muutamaa asiaa:
1) ei viljaa, sillä vehnäallergisen Topin maha menee sekaisin ja sitä hajua ja sotkua ei halua kukaan
2) ei mielellään myöskään kasviperäisiä ainesosia, sillä kasviproteiineilla kissa ei tee mitään
3) ruoan pitää olla kohtuuhintaista ja vitaminoitua suurimmalta osin
4) kissojen on suostuttava syömään sitä

Meillä ei kovin nirsoja kissoja ole. Huonon vastaanoton ovat saaneet vain hiutalemaiset ruoat, kuten feline porta ja schesir. Patee on ehdoton lemppari.


Tällä hetkellä kissojen ruokavalio perustuu animonda carnyyn, miamorin hyytelöihin, smillan purkkeihin ja von feinstenin classic vuokiin. Lisäksi pieniä määriä raakaa lihaa, graun viljattomia purkkeja, shebaa ja satunnaisia muita eläin- ja ruokakauppa ruokia, joissa ei ole viljaa.

Haluaisin myös vaihtelun vuoksi syöttää kissoille kastikeruokia, mutta ikävä kyllä tällä hetkellä vain Mjaulla on tietääkseni kastikeruokia, joissa ei ole viljaa.

Lihaakin voisi syöttää useammin ja kanankauloja olisi tälläkin hetkellä pakkasessa, mutta se raa'an lihan kuljettelu mattojen päälle ja ympäri tupakeittiötä ei ole kaikkein miellyttävintä ihmisille. Meillä on vielä lähellä eläinruokakauppa, jossa on kunnon pakkaset täynnä lihoja, joten saatavuudestakaan ei olisi kiinni.

Raksuina meillä on Orijenia ja jämät hill'sin science plan penturaksuista sekä viime näyttelystä saatuja perfect fit in-home raksuja. Orijen on viljaton ja maistuu meidän kissoille hyvin. Hill'siä en ostaisi enää kuin hätätapauksessa ja perfect fitin ainoat hyvät puolet ovat vehnättömyys ja se, että se maistuu kissoille.

Kisut saavat pääasiassa märkäruokaa (300g per kissa tällä hetkellä)ja öisin ja pitkien poissaolojen aikaan aktivointileluista raksuja. Kissat ovat vielä nuoria, energisiä ja kasvuiässä, joten olen enemmän huolissani saavatko ne tarpeeksi ruokaa kuin lihovatko ne.

1 kommentti:

  1. Jännä, meillä kissat taas eivät suostu ikinä syömään pateeta, vaikka kuinka yrittää...

    VastaaPoista